Nieuwsberichten

De achttienjarige Rens Vlemmings was eind april één van de ontvangers van een CA-ICT award. De systeembeheerder in opleiding zat niet stil het afgelopen jaar en besteedde (met inzet van de beurs) zijn zomer aan de oprichting van zijn eigen bedrijf. 

Rens kleinVlemmings kwam aan het einde van het afgelopen schooljaar in aanmerking voor een CA-ICT award dankzij zijn tweede plaats tijdens de ICT-beroepenwedstrijden van Skills Netherlands. Nadat hij tijdens het jaarcongres van Techniekpact de beurs overhandigd kreeg door Doekle Terpstra, richtte Vlemmings meteen zijn eigen bedrijf op. “Toen ik de kans kreeg, ben ik meteen in het diepe gesprongen en meteen aan de slag gegaan. De eerste grote opdracht is inmiddels al binnen.”

Complexe beveiligingssystemen
De genoemde sprong in het diepe bedoelt de achttienjarige vierdejaars student systeembeheer letterlijk. Zijn jonge bedrijf kreeg tijdens de zomer de eerste grote opdracht aangeboden: het aanleggen van een complex beveiligingssysteem in een zwembad. “Ik heb een serie van sensoren rondom het bad aangelegd, die een alarm afgeven zodra (jonge) kinderen in de buurt van de rand van het bad komen.”

“De informatie wordt vergaard aan de hand van camera’s en vervolgens naar een PLC-kast verstuurd. Als er kinderen in de buurt van de rand van het bad komen, gaat er bij de badmeester een alarm af. Het is het eerste complexe systeem dat ik heb aangelegd: waterbeveiliging aan de hand van dataverzameling.”

banner caict awards2

Systeembeheerder
Voorlopig combineert Vlemmings, die een afsluitende stage loopt bij Tipcon IT Solutions, zijn eerste stappen als ondernemer met het voltooien van zijn opleiding. “Ik ben nu vierdejaars student systeembeheerder niveau 4 en heb wat betreft mijn opleiding de finish in zicht. Daarnaast wil ik me ook nog verder verdiepen in Linux en Windows Server. Hiervoor ga ik ook een deel van de CA-ICT award inzetten. Zodat ik me nog verder kan specialiseren in complexe beveiligingssystemen en het systeemonderhoud van dergelijke systemen.”

Of een vervolgopleiding ook nog in het verschiet ligt, laat Vlemmings in het midden. “Mijn eerste stappen als ondernemer zijn zeer goed bevallen. Ik denk dat ik (zodra mijn opleiding afgerond is) met mijn bedrijf verder zal gaan. Aan de hand van cursussen zal ik mezelf altijd blijven bijscholen. Dat is van groot belang in de ICT.”