Nieuwsberichten

CA-ICT moedigt leerlingen aan om hun ICT-talent te ontwikkelen. Vakmensen in de ICT zijn namelijk hard nodig. Nu en in de toekomst. In 2016 heeft CA-ICT aan tien ambitieuze ICT-deelnemers een studiebeurs ter beschikking gesteld in de vorm van een CA-ICT Award ter waarde van €2.500. Loket MBO ICT volgt de winnaars om verslag te doen van hoe zij hun ICT-talent verder ontwikkelen. Vandaag vragen we aan Ali Amiri hoe het met hem gaat.

 Wat heb je sinds het winnen van de award in april allemaal gedaan?

aliIk ben afgestudeerd aan het mbo en ben nu in het bezit van het diploma Netwerkbeheerder niveau 4. Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met certificeringen. Zo heb ik het certificaat Huawei Certified Network Associate (HCNA) behaald. Huawei is in Europa steeds belangrijker aan het worden als het gaat om netwerkapparatuur. Wij merken dat deze hardware in diverse gemeenten en grote bedrijven wordt gebruikt. Ook heb ik het eerste onderdeel van Cisco Certified Network Professional (CCNP) behaald.

Wat is de belangrijkste leerervaring van de afgelopen periode?

Ik ben na het afronden van mijn mbo-opleiding aangenomen door mijn stagebedrijf Xcellent. Daar ben ik nu als netwerkspecialist werkzaam. Voor het troubleshooten in complexe en grote netwerkomgevingen heb ik de opgedane kennis van HCNA en CCNP nodig gehad en meteen in de praktijk kunnen brengen. Kennis en certificaten zijn van belang. Tijdens het troubleshooten is het van belang dat je die kennis creatief toepast om problemen op te lossen. Ook heb ik veel geleerd van Advanced Monitoring Systems.

banner caict awards2Welke ontwikkelingen in het vakgebied zijn je de afgelopen periode opgevallen?

Via seminars op het gebied van Cisco Security heb ik veel geleerd over de nieuwe mogelijkheden van Cisco Firepower. Hierdoor ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in Networking en Security. Wat ik ook erg interessant vind, is dat ik dagelijks bezig ben met het implementeren van nieuwe technieken op het gebied van beveiliging van data. Daar leer ik veel van. 

Wat zijn je plannen voor de komende periode?

De komende maanden wil ik CCNP helemaal afronden door de onderdelen rondom routing en troubleshooting te gaan behalen. Daarnaast wil ik me meer gaan verdiepen in data security.

 

Bewaren

Bewaren