Nieuwsberichten

CA-ICT moedigt leerlingen aan om hun ICT-talent te ontwikkelen. Vakmensen in de ICT zijn namelijk hard nodig. Nu en in de toekomst. In 2016 heeft CA-ICT aan tien ambitieuze ICT-deelnemers een studiebeurs ter beschikking gesteld in de vorm van een CA-ICT Award ter waarde van €2.500. Loket MBO ICT volgt de winnaars om verslag te doen van hoe zij hun ICT-talent verder ontwikkelen. Vandaag vragen we aan Sefa Küçükdemirci hoe het met hem gaat.

 Wat heb je sinds het winnen van de award in april allemaal gedaan?

sefa

Ik heb de afgelopen periode deelgenomen aan diverse trainingen en workshops. Solving Complex Problems, Overtuigend presenteren, Programmeren met VBA in Excel en Hack Your Career. Daarnaast ben ik op dit moment aan het afstuderen. Ik ben druk bezig met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Grote uitdaging hierbij is dat de scriptie in het Engels dient te worden opgeleverd, omdat ik het onderzoek doe bij een internationaal opererend bedrijf.

Kun je aangeven waar je afstudeerscriptie over gaat?

Mijn scriptie gaat over hoe de toegevoegde waarde van gerealiseerde implementaties kan worden gemeten. Onze implementaties zorgen er bijvoorbeeld voor dat medewerkers minder fouten maken, minder herstelwerk hebben en effectiever en efficiënter binnen hun projecten kunnen werken. De methoden, technieken en tools zorgen ervoor dat er op uniforme wijze gewerkt kan worden, waardoor de foutmarge verkleind wordt. In mijn onderzoek wil ik die toegevoegde waarde graag kwantificeerbaar maken.

 

 

banner caict awards2Wat is de belangrijkste leerervaring die je de afgelopen periode hebt opgedaan?

Ook dat ligt in het verlengde van mijn afstuderen. Vooral de context van de industrialisering gerelateerd aan het proces van software development en dan specifiek hoe industrialisatie toegepast kan worden binnen bestaande organisaties om zowel de productiviteit als de kwaliteit te verbeteren.

Wat zijn je plannen voor de komende periode?

Als eerste ga ik mijn afstudeerscriptie afronden. Daarna ga ik uiteraard op zoek naar een leuke baan binnen de ICT-sector.

In hoeverre heb je kans gehad om op te treden als ambassadeur voor het ICT-beroepsonderwijs?

Op de website van Hogeschool Inholland wordt eind van dit jaar een interview met mij geplaatst. Via dat interview geef ik als student informatie over de ICT-opleiding die ik volg. Met mijn verhaal hoop ik anderen te interesseren voor het ICT-vak. In het verlengde hiervan komt er een aparte pagina op de website waar potentiële kandidaten (maar ook studenten die op dit moment de opleiding volgen) vragen aan mij kunnen stellen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren