Nieuwsberichten

Van 16 t/m 18 maart staat de RAI te Amsterdam in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen en kwalificatiewedstrijden om uiteindelijk één van de honderden finalisten te zijn die tijdens Skills The Finals strijden om de beste genoemd te mogen worden in een bepaald vakgebied. Ook sector ICT is vertegenwoordigd. 

banner2017

CA-ICT ondersteunt de ICT-beroepenwedstrijden al jaren. Door te zorgen voor betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven bij de ontwikkeling van de wedstrijd, krijgen de deelnemers met opdrachten te maken die zo uit de praktijk zouden kunnen zijn geplukt. Tevens zorgen vertegenwoordigers vanuit zowel onderwijs als bedrijfsleven voor de uitvoering van de wedstrijd, waarbij zij ook de verantwoordelijkheid hebben om te jureren. Ook dit jaar vinden er binnen ICT twee wedstrijden plaats. Applicatie Ontwikkelaar en ICT-beheerder.

Ook dit jaar maken oud-winnaars weer deel uit van de vakjury. Deze jury bepaalt uiteindelijk wie zich de beste Applicatie Ontwikkelaar en de beste ICT-beheerder van Nederland mogen noemen.

tom Tom Droste won een aantal jaren geleden de finale van de Applicatie Ontwikkelaars. Daarna deed hij als gast mee aan de Open Finse kampioenschappen, waar hij brons veroverde. Tegenwoordig is hij Lead Developer bij Secret View.
willem Willem Theiner won in 2005 de finale van de ICT-beheerders. Daarna richtte hij het bedrijf Theiner ICT op, waar hij nu nog steeds eigenaar/directeur van is.
rik De winnaar van de finale ICT-beheerder in 2016, Rik van de Wiel, is dit jaar wederom van de partij. Dit keer als jurylid ten behoeve van de finale van de ICT-beheerders

Uiteraard hopen we dat vele docenten en studenten de deelnemers aan de ICT-wedstrijden aan komen moedigen. Er staat best wat op het spel. Naast de eer om de beste te mogen worden genoemd in het vakgebied, krijgen de winnaars van de ICT-wedstrijden een CA-ICT award; een studiebeurs ter waarde van €2.500.