Nieuwsberichten

Arbeidsmarkt

Geef IT door

Het aantal onvervulde ICT-vacatures loopt nog steeds hard op. Dat betekent dat er carrièrekansen liggen in de ICT. En hoewel de instroom van studenten in ICT-opleidingen toeneemt, is dit niet voldoende om aan de vraag naar goed opgeleide ICT-professionals te voldoen. Bovendien lijken jongeren vaak nog een verouderd beeld te hebben van wat een ICT'er nou dagelijks doet. Via Geef IT Door willen diverse stakeholders jongeren inspireren om te kiezen voor een opleiding en carrière in de ICT.

Lees meer over: Geef IT door

ICT Lab Utrecht anticipeert op een veranderende arbeidsmarkt

ICT Lab Utrecht is een initiatief van Dialogic innovatie & interactie in samenwerking met het ICT College van ROC Midden Nederland. Binnen dit Lab maken ICT-studenten op het mbo kennis met slimme ICT-toepassingen buiten de traditionele ICT-sector. Dit zal hen beter uitrusten voor de arbeidsmarkt die door toedoen van ICT razendsnel verandert. ICT Lab Utrecht is mede mogelijk gemaakt dankzij cofinanciering van Economic Board Utrecht en het Opleidingsfonds voor de ICT-sector (CA-ICT).

Lees meer over: ICT Lab Utrecht anticipeert op een veranderende arbeidsmarkt

Human Capital Agenda ICT

Al een aantal jaren vormen knelpunten op de ICT-arbeidsmarkt een rem op de groei van de digitale economie. Op 7 december heeft Doekle Terpstra de gezamenlijke Human Capital Roadmap van de negen topsectoren aangeboden aan minister Kamp. De Roadmap schetst de ambities van de benoemde sectoren voor voldoende en goed opgeleide professionals. Voor het eerst is er binnen de Human Capital Agenda nu ook expliciet aandacht voor het doorsnijdende thema ICT.

Lees meer over: Human Capital Agenda ICT