Nieuwsberichten

Nieuwsberichten Loket MBO ICT

Diplomavergelijking LPI geactualiseerd

Zoals u weet vergelijken wij de inhoud van reguliere ICT-kwalificaties met de inhoud van ICT-certificeringen. Zo krijgen onderwijs, bedrijfsleven en studenten inzicht in hoe onderdelen van ICT-diploma's inhoudelijk verwant zijn met ICT-certificeringen. Afgelopen periode hebben Loket ICT en Linux Professional Institute (LPI) samengewerkt aan een actualisering van de bestaande diplomavergelijking.
 

Lees meer over: Diplomavergelijking LPI geactualiseerd

Geslaagd voor LPI's Linux Essentials en CompTIA's A+

Zoals bekend, hechten we waarde aan verhalen van studenten en alumni. Zij laten als geen ander zien hoe een carrière gebouwd wordt op de fundamenten van ICT-onderwijs en -certificering. Op deze website staan al veel testimonials van winnaars van een CA-ICT Award. Tot een half jaar geleden vooral van MBO'ers. Er is echter een verbreding aanstaande. Loket ICT gaat meer aandacht besteden aan testimonials vanuit zowel VO, MBO, HBO als WO. Een nieuwe website is in de maak. Ter introductie van deze nieuwe koers, hierbij de testimonial van zij-instromer Daniël Verdaasdonk.

Lees meer over: Geslaagd voor LPI's Linux Essentials en CompTIA's A+

Veel succes CA-ICT Award winnaars van 2016

CA-ICT moedigt studenten aan om hun ICT-talent te ontwikkelen. Vakmensen in de ICT zijn tenslotte hard nodig. Nu en in de toekomst. Loket MBO ICT roept daarom docenten en praktijkopleiders al een aantal jaren op om ICT-talenten aan te melden die volgens hen in aanmerking komen voor een studiebeurs van CA-ICT. In 2016 leverde dat elf winnaars op, die met deze studiebeurs hun ICT-carrièrre verder vormgegeven hebben. Afgelopen maand leverden zij hun eindrapportage in.

Lees meer over: Veel succes CA-ICT Award winnaars van 2016