Safaa Houri

CA ICT– Update juli 2019 –

Ik ben Safaa Houri, 25 jaar en geboren in Bologna de zevende stad van Italië. Ik heb onder andere gewerkt bij van Boxtel, Fujitsu en igen Staffing and Recruiting. Inmiddels werk ik nu al weer bijna een jaar bij MSD in Oss. In 2017, toen nog in opleiding als ICT-Beheerder, Assistentenopleiding en Medewerker Beheer bij ROC de Leijgraaf mocht ik me in deze lijst van winnaars scharen. Het is een eer om ICT-ambassadeur te zijn en het is vooral leuk om te zien dat je werk en inzet gewaardeerd wordt. Het lijkt me ook een motivatie voor andere studenten om extra hun best te doen en om vooral verder te studeren!


Als start bij MSD heb ik geholpen bij de migratie naar Windows10 op zowel laptops als vaste pc’s. Al na paar weken kreeg ik een nieuwe uitdaging voorgesteld: het installatie van CylanceProtect. Dat is een intelligente antivirus software die bedreigingen detecteert, voorkomt en blokkeert. Naast de CylanceProtect project ben ik ook bezig met een ‘USB restrictie’. Er wordt een globale restrictie uitgerold op de Enterprise omgeving waardoor er geen dataoverdracht meer mogelijk is via de USB poorten van de diverse computers in ons systeem. Ik ben hiervoor voornamelijk bezig met het onderzoek naar welke toepassingen nog wel gebruikt moeten worden en wat daarom aangesloten moet zijn via USB. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een camera die in de productie wordt gebruikt of een harde schrijf waarop backups moeten kunnen draaien. Daarnaast loopt er nog een andere project waarvoor er veel laptops en Pc's van de productie naar Windows10 gemigreerd moeten worden. Deze moeten worden voorzien van SecureDesktop. Dit is een tool die de eindgebruiker een beperkte set van rechten geeft. Zo krijgt elke eindgebruiker een desktop omgeving op maat met de software die hij nodig heeft, niet meer en niet minder!


Tijdens mijn opleidingen en werkplekken heb ik veel vakkennis opgedaan. Zoals de ontwikkeling van apps die steeds meer op afstand beheertaken kunnen faciliteren. Zelfs routers kunnen worden ingesteld via apps. Daarnaast heb ik geleerd om efficiënt samen te werken en om vooral kalm te blijven in je werk. Hoe moeilijk het project ook is. Ook als je onder tijdsdruk staat!


Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault