Chanelfa Verwijk

CA ICT– Update juli 2019 –

Ik ben 29 jaar oud en woon in Uithoorn samen met mijn partner en mijn dochter. Ik studeer Applicatie Ontwikkelaar niveau 4 op het ROC van Amsterdam, MBO College Hilversum. In mijn tweede jaar deed ik mee aan de CA-ICT Awards en kwam daarmee in dit lijstje trotse winnaars. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van mijn studie en ben ik begonnen aan mijn examinerende stage bij Centrale diensten ICT ROCvA-ROCvF.


Ik werk hier nu vier dagen per week en na de zomervakantie gaat het naar vijf dagen. Hier leer ik inhoudelijk ontzettend veel over het vak maar ook veel over communicatie. Zo merk ik ook op mijn stagebedrijf dat het echt nodig is om meer meiden in de IT te krijgen. Mannen communiceren op een andere manier, maar volgens mij kan er nog veel geleerd worden door vrouwen. Op mijn stage vraag ik veel door en krijg hiervoor, omdat ze het fijn vinden, gelukkig veel complimenten.


Mijn uitdaging zit nog steeds in het inspireren van andere mensen om ook ICT te gaan studeren. Dit doe ik in samenwerking met JP Morgan bank en het ROC van Amsterdam in het kader van het project Miss IT. Samen met andere meiden heb ik het voor elkaar gekregen om het aantal meiden in het eerste jaar van de ICT-opleiding flink te laten groeien. Als ambassadrice van CA-ICT blijf ik mensen inspireren om te gaan studeren, ongeacht wat hun situatie is. Zie hiervoor bijvoorbeeld mijn interview in VHTO “Dit Doe Ik in IT | vmbo”. Ik heb er nog steeds heel veel zin in!


Ik was het afgelopen jaar vicevoorzitter van de studentenraad van mijn college. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd. Ik heb mooie projecten mogen draaien en leuke events mogen organiseren. Het meest trots ben ik op het Debat in Amsterdam waarmee we in de finale hebben gewonnen.


In september 2019 ga ik afstuderen en ik hoop daarna natuurlijk een leuk bedrijf te vinden waar ik aan de slag kan! Verder wil ik mezelf nog meer blijven ontwikkelen op gebied van ICT. Maar daarnaast heb ik het ook naar mijn zin met het maken van puzzels en ben ik dol op fotograferen. Verder game ik graag, dus natuurlijk ook online. Kortom, ik ben iemand die niet graag stil zit en zal altijd op zoek gaan naar mijn volgende uitdaging!

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault