Nick Vlug

CA ICT– Update juli 2019 –

Al vanaf jonge leeftijd heb ik er plezier in om dingen te ontwikkelen op de computer. Doordat ik voor mijn dyslexie een typecursus moest halen werd mijn leertraject eigenlijk juist gemakkelijker. Uren achter de computer, snel en blind typend tijdens het bouwen van websites in HTML. Zo ontwikkelde ik mij verder leidend tot het ontwikkelen van een online game. Ik heb heel veel geleerd in die tijd. Waar veel vrienden vooral druk waren met het spelen van een game, haalde ik mijn plezier uit het programmeren en het ontwikkelen van games.


Afgelopen tijd heb ik mogen werken bij Next Buzz als stagiair en als junior webdeveloper. Door mijn eigen uitdaging aan te gaan in reverse engineering kreeg ik een vijf maanden stage in Denemarken bij Odense een IT-bedrijf dat track and trace-systemen maakt. De manier waarop ik aan die stage kwam, is eigenlijk nog het bijzonderst. Ik vond een beveiligingslek in een van hun applicaties, dat lek heb ik bij het bedrijf aangegeven. Als dank boden ze mij een stage aan!


Ik voltooide MBO Applicatieontwikkelaar aan het Media, ICT & Design College en bereikte deze winnaarslijst in 2017. Nu studeer ik een HBO-ICT opleiding op de Hogeschool van Amsterdam en ga hiervan het derde en vierde jaar in één seizoen afmaken zodat ik het straks in drie jaar geklaard heb!


Intussen ontwikkel ik onder de bedrijfsnaam Gelada grote websites en platformen. Technieken die ik toepas zijn React, Fela en TypeScript. Klanten willen graag een mooie website die goed functioneert. Natuurlijk is hierdoor de werkdruk erg gegroeid. Maar ben ik React gaan implementeren en die zorgt voor een perfecte balans zodat de website of het platform ‘next generation’ is. Volgend jaar starten twee minors over “Eigen onderneming” die ik ga volgen en hoop daarmee met meer diepgang bewuste bedrijfskeuzes te kunnen maken. Ik wil mijn bedrijf namelijk graag uitbouwen tot een grote web ontwikkelaar. Soms vraagt er iemand: “wie ben je ..wat heb je bereikt?”. Dan kan ik ze met plezier vertellen over mijn CA-ICT Award ervaringen!

Tags: MBO, HBO

0
0
0
s2sdefault