Jordy Gajadharsing

- update juli 2020 -

Ik heb mijn MBO-opleiding afgerond en een Letter of Merrit behaald het examen van CCNA 2. Dat laatste was zo’n moment waarbij je op de proef wordt gesteld als het gaat om je talent en/of skills. Kun je rustig blijven in momenten van stress? En goed en gestructureerd blijven werken? Lees je de opdracht goed voordat je begint? Daarnaast is de stageperiode ook een mooie tijd geweest om te kijken of dit is wat je wil als systeembeheerder. En dan de grote stap naar het HBO. Belangrijke momenten voor mij.

Ik was destijds nog helemaal verbaasd dat ik in deze lijst kwam en moest nog duidelijk krijgen welk vak ik wilde gaan kiezen. Nu weet ik: goed lezen is vaak het halve werk. Ik merk nu op het HBO bij Fontys in Tilburg dat dit nog belangrijker is. En denk soms niet te moeilijk. Want zodra je er te complex tegenaan kijkt, worden dingen gek genoeg nog lastiger.


Ook professioneel blijven omtrent documentatie is een must. Voor mij zijn hardware innovaties en gadgets altijd interessant. CES is begonnen in Amerika want betekent dat er meerdere gadgets, elektronica en van alles op de markt wordt gebracht. Ik focus mij vooral op het gebied van componenten en eventuele console vernieuwingen. Daarnaast vind ik de strijd tussen verschillende merken zeer spannend om naar te kijken, hier heb ik het dan over Intel vs AMD op het gebied van CPU’s of Nvidia vs AMD op het gebied van GPU’s. Het maakt mij nieuwsgierig in wat Apple te bieden heeft in de toekomst omtrent veiligheid, kosten per device maar ook eventuele competitie. Zelf is het al heel interessant om te zien dat een bedrijf als Apple dit doet, maar is het ook weer geen verrassing aangezien zij al jaren gebruik maken van zelfgemaakte chips in bijvoorbeeld de Iphone, watch en Ipad. Ik hou me op het gebied van design heel erg bezig op wat ik zie in het nieuws, reclame spotjes, flyers, aanbieding krantjes en natuurlijk Youtube. Verder vind ik ook de stappen die worden gemaakt omtrent Linux interessant. Zo zie ik vaker dat Linux gaming steeds populairder wordt en dat de ondersteuning daarvan met de dag groter wordt. Dat is alleen maar goed en gaat meer diversiteit creëren tussen Windows en Linux.


Afgelopen periode kreeg ik in de gaten dat ik steeds langzamer stof oppakte. Ik kwam vaker te laat of gewoon helemaal niet meer kwam opdagen. Ik voelde teveel prestatiedruk. Ik merkte dat ik mijzelf teveel werk gaf en daarom soms vergat ergens de tijd ervoor te nemen. Het was duidelijk dat ik een stapje terug moest doen. Per dag één leerdoel aanpakken of een dag in delen hakken. Ik bleek ook niet zo goed in het maken of aanhouden van een planning. Ik werk er nu aan dit alles te verbeteren en dat lukt me stap voor stap.

Mijn tip zou daarom zijn: leer praten met mensen. Trek op tijd aan de bel mocht je het gevoel hebben dat je iets niet gaat halen of dreigt te stoppen. Blijf in gesprek met je coach, medestudenten, docenten, ouders, vrienden of desnoods een psycholoog. Het is nooit te laat en ga vooral niet bij de pakken neerzitten. Blijft je motivatie gebruiken om iets te vinden waar je wel gelukkig van wordt of wat bij je past. Mijn doel is en blijft om voor de klas te staan en studenten ervaringen en kennis over te brengen!

Mijn plan is om mezelf voor te bereiden op volgend schooljaar. Zo ben ik bezig om lesmateriaal te krijgen om m’n geheugen op te frissen. Lekker dat ik bezig ben met wat meerwaarde heeft. Ik heb zin om met frisse moed verder te gaan met school.

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault