Luuk Isbouts

- update juli 2020 -

Na mijn opleiding ICT-Beheer aan ROC ter AA in Helmond heb ik van mijn hobby mijn werk mogen maken. Thuis knutsel ik graag met ICT-systemen waarbij ik tot de bodem uitzoek waar het probleem ligt of wat beter kan. Tijdens mijn studie stond ik in de finales van het NK Skills Heroes 2018. Daar heb ik goud behaald op het onderdeel ICT-beheer. Daarmee vertegenwoordigde ik ons land tijdens de zesde editie van het EK EuroSkills dat onlangs plaatsvond in Budapest. Super gaaf om te mogen doen! En mijn mooie plek in deze lijst leverde leuke reacties op:

  • “Tijdens de finales van het NK Skills Heroes 2018 heeft Astenaar Luuk Isbouts uit Asten goud behaald op het onderdeel ICT-beheer. Ook Luuk Isbouts gaat naar Euroskills in Budapest! Hij gaat aan de slag met een ict- opdracht. Hij heeft er zin in, moeilijke ict-vraagstukken vindt hij ‘n uitdaging. Zet ‘m op daar Luuk!” (Facebook pagina ROC Ter AA in Helmond)
  • “Drie vakkanjers ter AA in Helmond naar het EK” (AD, Eindhovens Dagblad)

Op dit moment ben ik werkzaam als System Engineer en help klanten met uitdagingen in ICT. Ik vind het belangrijk om in deze rol zowel te focussen op de harde kanten van de techniek als in te leven in de ervaring van klanten. Mijn kracht ligt hierbij in het zorgvuldig luisteren, doorvragen tot de kern en het niet klakkeloos overnemen van wat mensen van je vragen, maar in plaats daarvan een doordachte oplossing bieden. Ik heb eerder al de Microsoft voor de Modern Desktop MD-100 behaald en ben nu ook geslaagd voor MD-101. Deze kennis is mooi van pas gekomen bij de klanten van het bedrijf waar ik voor werk.

  • “Onze Luuk Isbouts heeft zijn MD-101 examen behaald en daarmee ook de certificering Modern Desktop Administrator Associate binnen!” ( X-Talent BV)

De afgelopen tijd heb ik mijn ‘home-lab’ verder uitgebreid. Als eerste heb ik een serverrack gekocht om mijn apparatuur in te plaatsen. Van de studiebeurs heb ik een NAS en een switch gekocht, deze heb ik in het rack ingebouwd. Helaas ging mijn zelfgebouwde server stuk. Deze server gebruikte ik veel en kon hem dus niet missen. Omdat deze server erg weinig stroom gebruikte kon ik hem 24/7 aan laten staan. De vervangende server moest daar dus ook aan gaan voldoen.

Ik heb besloten om een HP ProDesk te gebruiken als nieuwe server. Deze HP is een stuk krachtiger (Intel Core i7 6700T ten opzichte van een Intel Pentium) waardoor ik er een hoop extra mee kan doen. De processor is een energiezuinige chip (35W TDP). Ik heb de ProDesk uitgebreid met 32 GB ram en een NVME SSD voor snelle opslag. Dit maakt het een ideale kleine ESXi Server. Mijn oude fysieke Windows Server heb ik overgezet als VM op de nieuwe server. Ik heb hier een tweede ProDesk bijgezet met dezelfde specificaties. Vervolgens heb ik hier een cluster van gebouwd. Mijn NAS fungeert als iSCSI opslag waardoor ik VMs makkelijk kan migreren. Daarnaast heb ik ook een UPS aangeschaft om de apparatuur te beveiligen tegen piekspanning en stroomuitval. Via de bijgeleverde software wordt mijn NAS automatisch uitgeschakeld wanneer de stroom uitvalt zodat mijn data daarbij niet corrupt kan raken. Ik heb ook een HP Proliant Microserver gekocht, welke momenteel mijn Off-site back-ups opslaat. Deze worden gemaakt via een VM op mijn nieuwe server met Veeam Community edition. Dit is een gratis versie van het programma Veeam Backup & Replication. Dit programma wordt in het bedrijfsleven veel gebruikt. Hiermee kan ik dus in mijn lab veel experimenteren.

Op het ROC waar ik op school heb gezeten ben ik ook nog veel actief. Zo heb ik in de periode dat ik student was samen met een oud klasgenoot een klein netwerkje opgezet. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een groot netwerk met meerdere VLANs, Cisco switches, SANs, ESXi en een soort VPS omgeving voor de studenten. Vooral dat laatste wordt nu dankbaar gebruik van gemaakt in deze tijd. Omdat studenten nu veelal vanuit huis werken, is het lastig om samen met klasgenoten een project op te leveren. Omdat alle VMs nu gemaakt kunnen worden op onze omgeving is samenwerken een heel stuk makkelijker geworden vanuit huis. We hebben een VPN opgezet zodat verbinden vanuit huis heel makkelijk gaat.

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault