Ronald Hendriks

Mijn deelname aan Skills the Finals is een hele mooie en leerzame ervaring geweest. Je strijdt drie dagen tegen de besten uit jouw vakgebied maar je leert ook van hun opinie op de verschillende ITvraagstukken. Ik heb mee mogen doen binnen het onderdeel ICT-Beheerder en ben hierbij derde geworden.

Wat is de belangrijkste leerervaring die je de afgelopen periode hebt opgedaan? Op dit moment volg ik de MBO4 opleiding aan ROC Friesepoort te Drachten, waarbij ik nu het laatste jaar zit en bezig ben met de laatste loodjes van de opleiding. Op dit moment ben ik bezig met mijn eindstage bij Neopost Technologies B.V. te Drachten op de afdeling Information Technology (IT). Neopost is een internationaal bekend bedrijf dat voornamelijk oplossing voor post en pakketverwerking ontwikkeld voor het bedrijfsleven, Neopost heeft meerdere vestigingen verdeeld over heel de wereld maar de hoofdvestiging bevindt zich in Frankrijk. Voor mij is het de 2e stage bij Neopost Technologies B.V. ik heb namelijk mijn eerste stage ook daar mogen doorbrengen, maar ondanks dat leer ik nog iedere dag veel over het bedrijfsleven en daarbij voornamelijk hoe verschillende IT-oplossingen hierbij helpen.

Wat is je grootste interessegebied? Mijn interesse binnen de IT houdt niet op bij een bepaald onderdeel, ik heb namelijk vele interesses binnen de IT. Wel kan ik zeggen dat ik me voornamelijk richt op de ontwikkelingen van en/of de toepassing van IoT, Security, Cloud, IPv6, Linux en Windows (voornamelijk de veranderingen binnen het -server- besturingssysteem). Zo ben ik bijvoorbeeld druk bezig geweest om mijn kennis op het gebiedt van Security te vergroten door mijn certificaten voor Forensic Specialist, en security aware administrator te behalen.

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault