Kay Beernink

Tijdens de opleiding ICT Beheer Niveau 4 aan het Graafschap College in Doetinchem hebben ik aan een eindproject meegedaan waarbij we moesten beginnen met het opzetten van een bedrijf(je). Wij moesten in tien weken tijd een hele testomgeving opzetten voor een ander fictief bedrijf. Ik deed dit samen met een klasgenoot. Maar we moesten eerst sollicitatiegesprekken houden om minimaal twee extra werknemers te werven. Pas met de vier mensen samen kon het project echt beginnen!

We zijn gestart met een aantal gesprekken over de functies en eisen van het bedrijf. Aan de hand van deze gesprekken hebben wij eerst een functioneel en technisch ontwerp gemaakt en deze gepresenteerd aan het management van het bedrijf. Daarna kregen wij goedkeuren om een “Proof of Concept” te bouwen en deze aan het eind te presenteren aan het management. In dit geval bestaande uit een aantal docente samen met mensen uit het bedrijfsleven. In het project heb ik leren samenwerken met – en leiding geven aan – de groep. Daarnaast heb ik hierin ook geleerd hoe je iets kan aanbieden en verkopen aan een klant. Een leuk en nuttig project dus!

Mijn belangrijkste leerervaring is hoe ik zakelijk iets moet aanpakken. Dus bijvoorbeeld hoe je formele informatie overbrengt aan een klant. Je leert dan vanzelf hoe je technische informatie kan omzetten naar ‘Jip-en-Janneke-taal’ om het voor iedereen begrijpelijk te houden.

Op het moment ben ik druk bezig met mijn eindstage. Ik moet daarvoor een Proef van Bekwaamheid uitvoeren. Wanneer ik deze heb gehaald ben ik klaar met mijn opleiding. Mijn doel is om na mijn examen werk te gaan zoeken en mij verder te ontwikkelen in het bedrijfsleven. Ik kan proberen door te groeien in het bedrijf. Maar misschien ga ik toch uiteindelijk nog een HBO studie volgen. Dat hoor je later nog van me!

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault