Joshua Rooijakkers

Ik heb een passie voor games en ben al enkele jaren bezig deze zelf in C# te programmeren. Inmiddels heb ik er vijf uitgebracht die je op mijn website, Play Store en Steam kan vinden. Ik maak hierbij naast C# gebruik van Unity, Blender, Affinity en After Effects. Mijn voorkeur ligt toch vooral bij Arcade Style games, maar eigenlijk vind ik ook veel andere interessant. Ik hou de hardware updates voor een goede spelervaring wel in de gaten. De nieuwe serie videokaarten van Nvidia heeft een grote indruk op mij gemaakt. De nieuwe kaarten zijn veel efficiƫnter en sneller dan wat nu op de markt is. Door deze grote verbetering kunnen Game Developers hun spellen nog groter en mooier maken.

Dit jaar ben ik begonnen met mijn stage bij MAD Emergent Art Center. Dat is een centrum dat verbindingen ontwikkelt tussen kunst, wetenschap en technologie. Tijdens deze stage ben ik bezig met het ontwikkelen van een augmented reality app waarmee er een digitale route door Eindhoven kan worden gelopen. De app is bedoeld om mensen bewust te maken van privacy en data verkeer op het internet. Het is natuurlijk mooi dat de stage aansluit bij wat ik zo graag doe. Het is tenslotte ook een soort game die hier gemaakt wordt.

Tijdens mijn opleiding en stage heb ik geleerd hoe je zelfstandig een project voor een opdrachtgever ontwikkelt. Tijdens het ontwikkelen van een applicatie is het belangrijk dat je regelmatig met de klant praat en deze op de hoogte houdt van de voortgang van de applicatie.

Ik heb met trots tegen familie, vrienden, klasgenoten en leraren verteld dat ik een ICT-ambassadeur ben geworden. Verder heb ik het op mijn portfolio vermeldt. Hoe ik me hierna ga ontwikkelen weet ik al. Ik ben van plan om drie game development cursussen te gaan volgen. Tijdens deze cursussen ga ik ook aan mijn eigen game werken. Natuurlijk blijven mijn stage en school voorop staan, maar als ik klaar ben met school ben ik van plan om mijn eigen game development bedrijf te starten!

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault