Declan Lubbersen

Afgelopen schooljaar begon ik aan de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling bij het Summa College in Eindhoven. Hier zagen leraren al snel in dat ik de kennis en kunde had om mijn diploma te behalen waardoor ik een versneld traject mocht volgen. Hierdoor studeer ik na de kerstvakantie van dit schooljaar af en bemachtigde ik zodoende binnen anderhalf jaar mijn MBO diploma. Daardoor ben ik genomineerd door mijn mentor voor de CA-ICT Awards. Laat ik nu ook nog gewonnen hebben! Ik ben super blij met de eer en ook de studiebeurs is natuurlijk mooi meegenomen.

Mijn eerste stage heb ik bij Ratho B.V. in Eindhoven gedaan. Zij bieden ICT werkplekbeheer- en oplossingen voor het onderwijs én MKB. Hier mocht ik meehelpen met het ontwikkelen van het Ratho Portaal en de Ratho Manager. Het portaal is een gepersonaliseerde online leeromgeving waarbij leerlingen en leraren door één keer in te loggen verbonden zijn met Office 365 en educatieve applicaties uit Basispoort. En de Ratho Manager is een tool waarmee ICT-coördinatoren makkelijk gebruikers, e-mail, printers, werkplekken en het Ratho Portaal kunnen beheren. Tijdens deze stage waren zowel mijn werkgever als ik dik tevreden. Ik vond de werkzaamheden leuk, uitdagend, interessant én Ratho was tevreden met het geleverde werk. Daarom ben ik na mijn stage parttime aangenomen als junior softwareontwikkelaar. Op dit moment volg ik bij Ratho ook mijn afstudeerstage waarbij ik een helpdesk module ga ontwikkelen binnen het Ratho Portaal. Deze module zal leraren helpen makkelijk in contact te komen met hun eigen ICT-coördinatoren. Wanneer zij er samen dan niet uit komen worden ze geholpen door Ratho’s eigen helpdesk.

Daarnaast ben ik ook druk bezig om een gaming gerelateerd bedrijf op te richten samen met twee Amerikanen. Dit bedrijf zal volledig geautomatiseerde toernooien voor het Battle Royale genre mogelijk maken. Hierin gaan we mooie visuele overzichten generen waarmee spelers hun statistieken kunnen inzien. Er komt nog veel meer, maar helaas kan ik nu niet alles prijsgeven. In de eerste rapportage die ik in januari 2020 ga schrijven zal ik er meer over vertellen.

Als ik afstudeer van het MBO wil ik zo snel mogelijk mijn HBO propedeuse, VWO Wiskunde B en VWO Engels halen, zodat ik aan een universiteit mag studeren. Daar wil ik een studie volgen waarbij ik mijn ICT-vaardigheden kan door ontwikkelen en kan leren een bekwame zakenman te worden. In de toekomst laat ik graag meer van mij horen!

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault