Jelle Maas

Ik ben al vanaf mijn negende jaar bezig met software ontwikkeling en andere technologische onderwerpen. Toen ik net veertien was kreeg ik mijn eerste software baantje bij een ICT beheer bedrijf, super toch! Sindsdien heb ik stage gelopen bij twee verschillende bedrijven, waar ik daarna ook even heb gewerkt. Ik volg op dit moment mijn derde stage bij BAS Trucks, waar ik daarna ook hoop te kunnen werken als software ontwikkelaar.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met ambitieuze projecten. Denk hierbij aan een Password manager met een “zero-knowledge” beveiligingsmodel, Embedded code/firmware analyse en Bytecode analyze aan bijvoorbeeld (de)obfuscators. Maar denk ook aan een Mobiele Instant Messaging applicatie met cryptografie.

Op dit moment volg ik de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkelaar aan het Summa College in Eindhoven. Ik heb het eerste leerjaar mogen overslaan en mag van mijn opleiding het laatste jaar verkort afronden. Dit betekent dat ik in totaal anderhalf jaar heb gedaan over mijn opleiding, wat ik persoonlijk al zie als een mooie prestatie! Maar hier laat ik het natuurlijk niet bij. Mijn interesse in natuurkunde en wiskunde wil ik graag combineren met mijn talent als software ontwikkelaar. Zo hoop ik in de toekomst een bijdrage te kunnen leveren bij de European Space Research and Technology Centre (ESTEC) in Noordwijk. Ik wil graag software ontwikkelen en onderzoeken voor een groter doel, zoals bijvoobeeld het ontdekken en verkennen van andere planeten. Hiervoor heb ik nog een lange weg voor me liggen, maar dat staat me zeker niet in de weg!

Als ik over ongeveer vijf maanden mijn opleiding heb afgerond wil ik een vervolgopleiding volgen, maar ik twijfel nog een beetje tussen HBO-ICT Voltijd/Deeltijd, Toegepast wiskunde, Technisch natuurkunde en Electrotechniek.

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault