Patrick Haak

Ik ben 29 jaar en studeer Information Security Management (ISM) aan de Haagse Hogeschool. Ik zit op dit moment in het vierde leerjaar. In februari 2018 zal ik, als alles goed gaat, afstuderen. Naast mijn studie werk ik ondertussen alweer elf jaar bij Trigion als objectbeveiliger. In mijn vrije tijd ga ik regelmatig naar de sportschool, doe ik Krav Maga, game ik graag en doe ik graag iets met vrienden.


In juni 2017 werd ik door mijn studieloopbaanbegeleidster benaderd dat ik door het docententeam naar voren was geschoven voor een zogeheten Talent Grant. Ik voelde mij hier eerlijk gezegd in eerste instantie een beetje ongemakkelijk bij, omdat er wat mij betreft genoeg andere mensen ook voor in aanmerking zouden komen. Uiteraard ben ik bijzonder blij met de door Global Knowledge ter beschikking gestelde beurs.


Bij de opleiding ISM worden wij opgeleid tot multifunctionele ISM-professionals met een grote hoeveelheid (basis)kennis over diverse onderwerpen binnen het ISM-domein. Zo doen wij kennis op over onderwerpen als Risk Management, Business Continuity Management, Social Engineering, Awareness, Forensics, Audit & Compliance. Uiteindelijk bepaalt iedereen voor zichzelf waar zijn of haar voorkeur ligt. De ene persoon zal iets meer op de technische kant gericht zijn van ISM terwijl de ander weer meer de menselijke (organisatorische) kant zal kiezen. Naast de studie ISM heb ik ook nog de cursus ISO27001/2 Certified Practitioner gedaan en behaald.


Dagelijks zie je wel iets van ISM gerelateerd nieuws voorbij komen. Dit toont maar weer eens aan hoe belangrijk security is en hoe belangrijk het is dat bedrijven daar in investeren. Gelukkig wordt men zich steeds meer bewust van het belang van security en zie je dat bedrijven steeds meer bereid zijn om ook daadwerkelijk serieus iets aan security te gaan doen. De komende maanden zal ik mij focussen op het afronden van mijn opleiding. Op dit moment volg ik de minor Cyber Security Law.

Tags: HBO

0
0
0
s2sdefault