Marco van der Werf

Ik studeer Computer Science aan de Universiteit van Utrecht en ik werk bij BIT students. Deze organisatie bestaat ondertussen anderhalf jaar. We zijn inmiddels met 25 collega's en willen in het aankomende half jaar naar 40 doorgroeien. Verder zijn we bezig met het inrichten van een eigen HBO-waardige opleiding onder de noemer BIT academy.


Ik zie hoe belangrijk een goed team bij BIT Students voor ons is. We hebben iedereen anderhalf jaar enorm intensief opgeleid. Nu plukken we daar de vruchten van. Projecten openen als vanzelf. Iedereen is elkaar aan het trainen en opleiden. We hebben een cultuur van feedback geven en feedback ontvangen gecreëerd. Mensen voelen zich veilig en kunnen continu groeien. Daarnaast ben ik recentelijk met een groep van 8 ondernemers naar Lesbos geweest. Met Movement on the Ground proberen we oplossingen te vinden voor het vluchtelingenprobleem. 


De laatste tijd zijn we veel bezig met Artificial Intelligence en met Blockchain. Ikzelf ben uitgenodigd bij de World50 AI, een groep van de 50 beste AI experts van de wereld. Super bijzonder om in één ruimte te zitten met de AI directeuren van bijvoorbeeld Uber en Volkswagen. Daarnaast organiseer ik volgende week een blockchain diner. Het idee is simpel: 5 thought leaders en 5 goede developers bij elkaar aan tafel. Tijdens 5 gangen bespreken we 5 onderwerpen rondom blockchain.


We mogen de stad Amsterdam helpen bij het veranderen van het ICT-onderwijs. Daarin mogen we bijvoorbeeld onze eigen opleiding opzetten, maar helpen we de stad ook met het maken van een digitale agenda. BIT Students moet groeien naar 40 mensen. Daarnaast zijn we bezig met onze eigen opleiding en maken we een digitale agenda voor de stad Amsterdam. Ik wil daarnaast verder komen in mijn studie.

Tags: WO

0
0
0
s2sdefault