Luc Meijer

– update 2019 –

Ik heb de opleiding HBO-ICT Software Engineering op de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Al tijdens mijn opleiding ben ik een stage gaan doen bij BIT Students. Daar werk ik nu als projectmanager, developer (zowel front-end als back-end) en docent. Ik zorg er o.a. voor dat onze processen op het gebied van software ontwikkeling zo transparant mogelijk zijn voor onze klanten. Dit doen we door continu onze scrum methodieken te verbeteren. Ook werk ik onder andere als begeleider voor eerstejaars studenten op het ROC van Flevoland in Almere. Ik probeer hen op te leiden tot BIT Student door zowel hun technische als persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren.


In het vakgebied was ik erg onder de indruk van de nieuwe facial recognition technologie die Apple aan de iPhone X heeft toegevoegd. Ik zou mij graag meer gaan ontwikkelen tot ondernemer en zou graag een initiatief binnen de techniek willen starten. Ik hoop daar de door CA-ICT ter beschikking gestelde studiebeurs nog mede voor te gaan gebruiken.


Afgelopen tijd heb ik onderzoek uitgevoerd van naar welke onderdelen van Cyber Security geïmplementeerd zouden moeten worden in de BIT Academy. Het was leerzaam om dit uit te voeren onderzoek volgens de wetenschappelijke methode te doen. Ook het belang van Cyber Security, en de verwachtingen van het werkveld betreffende cybersecurity vind ik interessant. Verder kan ik over innovaties zoals Internet of Things erg enthousiast zijn!


Verder ben ik nog steeds trots op het feit dat ik in deT500 van 2017 sta! De lijst van 500 meest getalenteerde personen onder de 25 die binnen de wereld van de digitale beroepen werken. Dat ik ambassadeur bentvoor het ICT-beroepsonderwijs deel ik graag met collega’s en vrienden.

Tags: HBO

0
0
0
s2sdefault