yourwaytotheicttop

Ron de Mos bij BNR

Op 27 augustus jongstleden was CA-ICT voozitter Ron de Mos in gesprek bij BNR nieuwsradio over de groeiende behoefte aan goed geschoold ICT personeel. Naast de nieuwe skills die voor de toekomst belangrijk zijn, ook meer over banen die voor het oprapen liggen en de vlucht die digitalisering neemt. Luister deze interessante podcast via het 'gemist' kanaal van BNR: "NIEUWE SKILLS | RON DE MOS, CA-ICT".

0
0
0
s2sdefault

Eens een winnaar, altijd een winnaar!

Opmerkelijk positief is het op toch zijn minst te noemen dat veel van de CA-ICT Award winnaars uit 2017 zijn verder gaan studeren. Ze kunnen nu naast hun eerder verworven MBO-diploma’s vrijwel allemaal de HBO-box tikken. Sommigen zijn al heel ver in de opleiding en niet zelden doen ze er nog van alles naast. De een is al actief met een eigen bedrijf en de ander helpt nieuwkomers enthousiasmeren om een ICT-opleiding te gaan volgen of om door te stromen naar het volgende niveau. Fantastisch om te zien dat de stimulans van de CA-ICT Award niet slechts een tijdelijke impuls geeft, maar het verhoogde zelfvertrouwen ook blijkbaar een doorwerkende boost geeft aan hun carrière!

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

IT Talent Grant winnaars van 2017 stomen door!

In zeer diverse richtingen, maar allen zeer gedreven, gaan de Grant winnaars van 2017 gestaag verder in hun klim naar mooie carrières. De een gericht op rechtvaardigheid en transparantie binnen het vergaren van data, de ander op quantum computers of Cyber Security, de hoeveelheid vergaarde kennis duizelt! En ook hun werkplekken liegen er intussen niet om. Ze geven les bij BIT Students, werken via ICT detacheerder CGI bij ABN AMRO, zijn docent op HBO opleiding of werkzaam bij Océ.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Invloed van digitalisering op de arbeidsmarkt

Digitalisering van de arbeidsmarkt betekent dat banen veranderen en dat beroepen verdwijnen. Dezelfde digitalisering maakt het mogelijk om relatief makkelijk de overstap te maken naar ander werk, met behoud of zelfs toename van salaris. Dat blijkt uit het arbeidsmarktonderzoek dat de ICT-sector en vijf topsectoren hebben uitgevoerd. Om de overstap naar ander werk mogelijk te maken, moeten werknemers zich wel (kunnen) blijven ontwikkelen. Daarvoor moeten overheid, onderwijs en sociale partners in actie komen. Een leven lang ontwikkelen moet de norm worden.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Meisjes in de ICT

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen aan de wereld van bètawetenschappen, techniek en ICT te vergroten. In Nederland kiezen weinig meisjes voor een ICT-opleiding. In het verlengde hiervan vertelt Chanelfa Verwijk hoe zij bijdraagt aan de promotie van het ICT-vak.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault