Nieuwsberichten

Op 16 november jongstleden vond het jaarcongres van ECP plaats, waarbij 6 Dutch Digital Delta IT Talent Grants en 10 CA-ICT awards aan talentvolle studenten van het MBO (10), HBO (4) en WO (2) werden uitgereikt. De studiebeurzen, ter waarde van 2.500 euro, werden mogelijk gemaakt door CA-ICT, CGI en Global Knowledge.

uitreiking1

Louis Spaninks van CA-ICT was degene die de beurzen uit mocht reiken aan de enthousiaste ICT-talenten. De studiebeurzen worden door de studenten ingezet om bijvoorbeeld een vervolgopleiding te bekostigen, onderzoek te doen of te investeren in een eigen bedrijf in de ICT. Zo gaat een van de studenten naar de Verenigde Staten afreizen, om aan Columbia University in New York onderzoek te doen naar automated machine learning.

banner talentitgrants

CA-ICT, CGI en Global Knowlegde zien de noodzaak om te investeren in young ICT-professionals. De vraag naar getalenteerde ICT-professionals is nog steeds veel groter dan het aanbod. De studiebeurzen richten zich op talentvolle studenten die een ICT-gerelateerde opleiding volgen op mbo-, hbo-, en wo-niveau. Door te investeren in talentvolle studenten wordt het tekort aan goede ICT-professionals teruggebracht. Bedrijven bieden studenten middels een beurs de kans om zich in aanvulling op hun opleiding verder te ontwikkelen.

De Dutch Digital Delta IT Talent Grants zijn onderdeel van de Human Capital Agenda ICT; een actieplan om aan de groeiende vraag naar ICT-professionals te voldoen. Onder invloed van technologische ontwikkelingen verouderen kennis en vaardigheden van ICT’ers steeds sneller, waardoor de vraag naar up-to-date gekwalificeerde ICT’ers toeneemt en het tekort verder oploopt.

uitreiking2