Nieuwsberichten

Algemeen

Geslaagd voor LPI's Linux Essentials en CompTIA's A+

Zoals bekend, hechten we waarde aan verhalen van studenten en alumni. Zij laten als geen ander zien hoe een carrière gebouwd wordt op de fundamenten van ICT-onderwijs en -certificering. Op deze website staan al veel testimonials van winnaars van een CA-ICT Award. Tot een half jaar geleden vooral van MBO'ers. Er is echter een verbreding aanstaande. Loket ICT gaat meer aandacht besteden aan testimonials vanuit zowel VO, MBO, HBO als WO. Een nieuwe website is in de maak. Ter introductie van deze nieuwe koers, hierbij de testimonial van zij-instromer Daniël Verdaasdonk.

Lees meer over: Geslaagd voor LPI's Linux Essentials en CompTIA's A+

Oracle Academy Day; Power To The Teachers

De certificeringen van Oracle zijn onlangs opgenomen in het overzicht van diplomavergelijkingen (Blauwdruk ICT). Hiermee is voor opleiders inzichtelijk gemaakt welke courses inhoudelijk verwant zijn met de ICT-kwalificatiestructuur. Op 23 oktober organiseert Oracle de Academy Day voor docenten om nader kennis te maken met het programma.

Lees meer over: Oracle Academy Day; Power To The Teachers

NASC continueert activiteiten Loket MBO ICT

Netherlands Academy Support Centre (NASC) is al jarenlang actief binnen het ICT-onderwijs als het gaat om het bevorderen van marktconforme kennis en certificering. Met ingang van 1 september neemt InAspire afscheid van de activiteiten van Loket MBO ICT. In overleg met InAspire en CA-ICT is besloten dat NASC deze activiteiten continueert.

Lees meer over: NASC continueert activiteiten Loket MBO ICT