Nieuwsberichten

Van 16 t/m 18 maart staat de RAI te Amsterdam in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen en kwalificatiewedstrijden om uiteindelijk één van de honderden finalisten te zijn die tijdens Skills The Finals strijden om de beste genoemd te mogen worden in een bepaald vakgebied. Ook sector ICT is vertegenwoordigd. 

skills17

CA-ICT ondersteunt de ICT-beroepenwedstrijden al jaren. Door te zorgen voor betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven bij de ontwikkeling van de wedstrijd, krijgen de deelnemers met opdrachten te maken die zo uit de praktijk zouden kunnen zijn geplukt. Tevens zorgen vertegenwoordigers vanuit zowel onderwijs als bedrijfsleven voor de uitvoering van de wedstrijd, waarbij zij ook de verantwoordelijkheid hebben om te jureren. Ook dit jaar vinden er binnen ICT twee wedstrijden plaats. Applicatie Ontwikkelaar en ICT-beheerder.

Uiteraard hopen we dat vele docenten en studenten de deelnemers aan de ICT-wedstrijden aan komen moedigen. Er staat best wat op het spel. Naast de eer om de beste te mogen worden genoemd in het vakgebied, krijgen de winnaars van de ICT-wedstrijden een CA-ICT award; een studiebeurs ter waarde van €2.500. 

Naast de wedstrijden organiseert Skills Netherlands tijdens het evenement het loopbaanoriëntatie en -begeleidingsprogramma (LOB). Een mooie manier om als docent je studenten kennis te laten maken met diverse beroepen. Aan de hand van een opdrachtenkaart krijgen ze een rondleiding langs de verschillende wedstrijden. Daarna ervaren ze de nationale kampioenschappen zelf tijdens veertien interactieve doe-activiteiten, negen challenges en een masterclass talentontwikkeling. Verder zijn er tijdens het evenement voorlichters aanwezig die informatie geven over studiekeuze, opleidingen en beroepen, maar ook bedrijven die product- en materiaaldemonstraties geven. Hier kunt u zich aanmelden voor het LOB-programma.

Kom je als individu naar het evenement? Geen enkel probleem. Meld je dan hier aan.