Nieuwsberichten

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022

Eind vorig jaar publiceerde het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022. In deze tweejaarlijkse rapportage voortvloeiend uit het Project Onderwijs Arbeidsmarkt publiceert ROA de voorspellingen op de arbeidsmarkt voor de middellange termijn.We zetten de belangrijkste conclusies op een rijtje.

Lees meer over: De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022

CA-ICT gunt ICT-omscholingstraject aan ITPH Academy

Het Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) gunt ITPH Academy uit Zwolle een overheidssubsidie om 180 werkzoekenden in de regio’s Groningen en Eindhoven om te scholen tot ICT-professional. Daarvoor moet de ICT-opleider traineeships ontwikkelen. Deelnemers gaan aan de slag bij een ICT-werkgever en treden daar na afronding in dienst.

Lees meer over: CA-ICT gunt ICT-omscholingstraject aan ITPH Academy

Geef IT door

Het aantal onvervulde ICT-vacatures loopt nog steeds hard op. Dat betekent dat er carrièrekansen liggen in de ICT. En hoewel de instroom van studenten in ICT-opleidingen toeneemt, is dit niet voldoende om aan de vraag naar goed opgeleide ICT-professionals te voldoen. Bovendien lijken jongeren vaak nog een verouderd beeld te hebben van wat een ICT'er nou dagelijks doet. Via Geef IT Door willen diverse stakeholders jongeren inspireren om te kiezen voor een opleiding en carrière in de ICT.

Lees meer over: Geef IT door

ICT Lab Utrecht anticipeert op een veranderende arbeidsmarkt

ICT Lab Utrecht is een initiatief van Dialogic innovatie & interactie in samenwerking met het ICT College van ROC Midden Nederland. Binnen dit Lab maken ICT-studenten op het mbo kennis met slimme ICT-toepassingen buiten de traditionele ICT-sector. Dit zal hen beter uitrusten voor de arbeidsmarkt die door toedoen van ICT razendsnel verandert. ICT Lab Utrecht is mede mogelijk gemaakt dankzij cofinanciering van Economic Board Utrecht en het Opleidingsfonds voor de ICT-sector (CA-ICT).

Lees meer over: ICT Lab Utrecht anticipeert op een veranderende arbeidsmarkt