Daniël Silvius

Toen ik te horen kreeg dat ik een podiumplek had gehaald tijdens de Skills Heroes sprong ik meteen een gat in de lucht. Toen ik 2de werd, begon het besef ook nog eens dat ik de CA-ICT award had gewonnen. Ik heb met Skills Heroes meegedaan met de instelling van “niet geschoten is altijd mis!” en dan mag ik als 2de eindigen van heel Nederland. Ik ben natuurlijk ontzettend trots dat ik deze prestatie heb gehaald! Dat ik daarnaast nu ook ambassadeur ben van het ICT-beroepsonderwijs is een extra plus punt. Ik hoop dat ik veel mensen kan inspireren om hetzelfde te doen en het maximale uit jezelf te halen!

Op dit moment heb ik mijn diploma Applicatie Ontwikkeling Niveau 4 al op zak. Direct na het afronden van deze opleiding ben ik naar het HBO doorgestroomd. Hier wilde ik de tweejarige opleiding IT Service Management volgen. Echter, na een half jaar bleek dit totaal niet mijn richting te zijn omdat er heel veel bedrijfskunde en bedrijfsmanagement bij kwam kijken. Ik heb toen besloten ermee te stoppen en te gaan werken bij “Student aan Huis”. Hier kwam ik erachter dat ik het helpen van klanten echt geweldig vind! Vooral de waardering die je voor krijgt. Toen wist ik: dit wil ik later ook, maar dan in een bedrijf. Zodoende ben ik begonnen aan mijn tweede MBO 4 opleiding. Dit keer ICT-Beheerder. En dit bevalt bevalt mij tot nu toe zo goed dat ik na mijn opleiding als Systeembeheerder of Helpdeskmedewerker aan de slag wil in het bedrijfsleven. Dit is al ‘om de hoek’ want ben op dit moment met mijn afstudeerstage bezig. Maar dan helaas wel vanuit huis vanwege het corona virus. De belangrijkste les die ik heb geleerd is: Doe vooral wat je leuk vindt! Dan komt het eigenlijk altijd goed. Als je met een opleiding of werk bezig bent dat je niet zint, zoek dan naar iets wat beter bij je past.

Ik vind alles met betrekking tot privacy interessant. Hoe lastig is het wel niet om je privacy te waarborgen in een online wereld? Door mijn docent Sytse ben ik gaan inzien hoe belangrijk privacy en Open Source software is. Door websites als https://privacytools.io en https://thatoneprivacysite.net ben ik heel veel software gaan gebruiken die geen data over jou gedrag verzameld. Ook ben ik gestopt met de meeste Social Media zoals Facebook. En geloof me, dat bevalt eigenlijk best goed! Waar ik zeker van geschrokken ben is het Cambridge Analytica schandaal. Dit is voor mij een omslagpunt geweest.

Ik wil in de komende tijd mijn afstudeerstage afronden bij IPG Mediabrands, daarna wil ik het liefst zo snel mogelijk aan het werk. De prestatie die ik heb geleverd en de certificaten en prijzen die ik heb behaald gaan mij daar zeker mee helpen. De CA-ICT award wil ik voornamelijk gebruiken om certificering te halen en misschien wel extra trainingen te volgen waar ik en het bedrijf behoefte aan hebben. Het voordeel is dat ik deze certificaten en trainingen nu zelf kan betalen dankzij de CA-ICT Award!

Tags: MBO

0
0
0
s2sdefault